Ben je benieuwd of Artism een geschikte creatieve dagbesteding voor jou is? We vertellen je hier graag meer over de doelgroepen die wij helpen, de benodigde indicatie en de stappen die we doorlopen bij een nieuwe aanmelding.
We bieden in Artism plek aan mensen die te maken hebben met:
De volgende doelgroepen kunnen wij helaas niet helpen:
Doelgroep
We bieden in Artism plek aan mensen die te maken hebben met:
- Autisme
- Psychische kwetsbaarheid
- Reïntegratie (bijvoorbeeld na verslaving)
- Verstandelijke beperking
- Burn-out
- Herstel na ziekte
- Arbeids-reïntegratie
De volgende doelgroepen kunnen wij helaas niet helpen:
- Jongeren (onder de 18 jaar)
- Mensen bij wie de verslavingsproblematiek voorliggend is
- Mensen met ernstige psychische problematiek (psychosen)
- Mensen die fysiek of verbaal agressief gedrag vertonen
- Mensen met dementie
- Mensen die niet zelfredzaam zijn in eten, drinken, toiletbezoek
- Mensen die ondersteuning nodig hebben in het aanreiken, toezien op inname en/of toedienen van medicatie
Indicatie dagbesteding
Om in aanmerking te komen voor een plekje in Artism heb je een indicatie voor dagbesteding nodig.
Via de WMO
Bij een lichtere zorgvraag kan je een indicatie vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) krijgen via de gemeente waarin je woont. Je moet hiervoor een WMO melding doen. Een casemanager van de gemeente zal dan een gesprek met je inplannen; zij vragen in welke situatie je zit, schatten in of dagbesteding nodig is, en hoeveel. Wij werken met een minimum van twee dagdelen per week.
Op dit moment kunnen we alleen mensen plaatsen die deze WMO indicatie in de vorm van een PGB (Persoons Gebonden Budget) krijgen. Dit houdt in dat je zelf onze maandelijkse facturen ontvangt en indient bij de SVB (Sociale Verzekeringsbank). Zij betalen vervolgens direct aan ons. De gemeente beoordeelt of je deze administratie zelf (of met hulp uit je netwerk) kunt bijhouden.
Via de WLZ
Mensen met een grotere zorgvraag, die een indicatie hebben via de WLZ (Wet Langdurige Zorg) kunnen wij helpen als ze een PGB hebben.
Een andere optie is om via onderaanneming te werken. Op dit moment hebben we daarvoor contracten met Kessler Perspectief, Middin en Lievegoed. Als je cliënt ben van een van deze zorginstellingen kunnen we je via deze weg plaatsen.
Aanmelding
Als je je afvraagt of Artism iets voor jou of je cliënt is dan kun je het beste even bellen.
Als we denken dat Artism voor jou passend kan zijn plannen we graag een kenninmakingsgesprek in ons atelier in. Je kunt de sfeer proeven en de andere kunstenaars ontmoeten. Wij geven je graag meer informatie over onze werkwijze, en proberen een goede inschatting te maken of Artism aansluit bij je wensen en verwachtingen. Het is mogelijk om een proefdag in te plannen. Dat helpt om een goede inschatting te maken of we bij elkaar passen.
Week- en dagschema
De kunstenaars in Artism zijn aanwezig op vaste dagdelen. We maken een planning op basis van de behoefte en indicatie van de kunstenaar en de beschikbare ruimte. De werktijden zijn:
Ochtend dagdeel: 09.00-12.30 uur
Middag dagdeel: 12.30-16.00 uur
Gedurende de dag zijn er vaste pauzemomenten. Tijdens de werktijd proberen we de rust te bewaren in het atelier, zodat iedereen zich kan focussen op zijn artistieke werk.
Rond 12.00 lunchen we gezamenlijk aan onze grote tafel. Iedereen neemt zelf eten mee.
