Aanpak
We richten ons bij Artism in de eerste plaats op het vergroten van de levenskwaliteit van onze kunstenaars.
We werken bewust met een kleine groep. Zo kunnen we veel persoonlijke aandacht bieden en ons verdiepen in het totaalbeeld; ook privézaken komen aan bod en kunnen we zo nodig begeleiden.
We streven naar een warme, ontspannen sfeer binnen de groep. Met waardering en respect voor elkaar, ruimte voor ieders talent, en elke dag een hoop gezelligheid.
Bij Artism benaderen we je niet als ‘patiënt’. We geloven dat iedereen een plek verdient in de maatschappij en dat het belangrijk is je in verschillende sociale rollen te ontwikkelen. Een rol die anderen herkennen, waarin je jezelf durft te laten zien, waar je trots op kan zijn. Hoe sterker je sociale rol, hoe sterker je bent. Daarom benaderen we je bij Artism als kunstenaar en als leermeester. Ontwikkel je talent, help anderen en groei zo als mens.
Begeleiding
Onze kunstenaars hebben allemaal een artistiek talent dat op verschillende manieren tot uiting komt. We hebben schilders, anime tekenaars, een schrijver, en iemand die waanzinnige installaties maakt met een lijmpistool.
Soms weet iemand precies wat hij wil, soms is dat een zoektocht. We zijn gewend om flexibel te zijn, mee te denken en te zoeken naar datgene waar iemand plezier en voldoening uit haalt.
We stimuleren onze kunstenaars door te praten over hun ideeën, gezamenlijk musea te bezoeken, workshops te organiseren en door ze uit te dagen hun kunst (en zichzelf) te laten zien.
Doelgroep en indicatie
Artism biedt dagbesteding voor mensen die te maken hebben met:
- psychische kwetsbaarheid
- verstandelijke beperking
- reïntegratie (bijvoorbeeld na verslaving)
- burn-out
- herstel na ziekte
- arbeids-reïntegratie
Om in aanmerking te komen voor een plek bij Artism heb je een pgb, wmo of wlz indicatie nodig. Neem contact met ons op als je meer informatie wilt, of kom een keer kennis maken. Je bent van harte welkom!
Geschiedenis
Artism is ontstaan in 2016 nadat oprichter Bart van Krimpen een futuristische tekening van Gert van ’t Riet zag. Bart: “Deze kunstenaar tekent wat ik in mijn hoofd zie”. Hij kocht een aantal van zijn werken en liet Gert een verpakking ontwerpen voor zijn bedrijf Dampf. Daarmee ontstond een bijzondere vriendschap en uiteindelijk ook het idee om een eigen dagbestedingsplek te creëren waar Gert, en anderen met een uniek talent, de kans krijgen zich artistiek en persoonlijk te ontwikkelen.